Universitat Rovira i Virgili

Notes de premsa 2021

ANY 2021

Updated on 15/052021


Font: https://twitter.com/bioquimicaurv/status/1392841512803766274?s=24
Dos grups de recerca del Departament han estat premiats econòmicament en la convocatòria dels ajuts Research to Business 2021.
El grup format per A. Ardèvol, M. Pinent, C. Grau, A. Miguens, R. Beltrán i E. Rodríguez ha rebut finançament pel projecte "BITTER-FI: Combatent la inapetència amb molècules naturals" i L'altre grup premiat és el format per N. Babio, J. Salas, N. Becerra i N. De las Heras, pel projecte "e-DietBase URV: Eines electròniques per l'elaboració i avaluació de dietes, i composició nutricional d'aliments a la URV"



Font: Sala de Premsa URV - 11/05/2021
EL CONSUMO DE BEBIDAS CON CAFEÍNA COMO EL CAFÉ Y TÉ PERJUDICAN LA SALUD RENAL
https://diaridigital.urv.cat/es/el-consumo-de-bebidas-con-cafeina-como-el-cafe-y-te-perjudican-la-salud-renal/?tv=sp
Los resultados de un estudio realizado por investigadores de la Unidad de Nutrición Humana de la URV-IISPV sugieren que el consumo de bebidas con cafeína, como el café y té, se relaciona con un mayor deterioro de la función renal en población de edad avanzada con obesidad y alto riesgo cardiovascular.
La enfermedad renal crónica es un importante problema de salud pública en todo el mundo, que afecta al 10% de la población mundial adulta y a más del 20% de los mayores de 60 años. Se trata de una enfermedad multifactorial, creciente y costosa, que influye de manera notable en la morbimortalidad y calidad de vida del enfermo renal, especialmente en personas mayores con sobrepeso y obesidad. Por ello, se requieren urgentemente estrategias preventivas poblacionales efectivas y eficientes para combatir o retrasar la progresión de esta enfermedad….leer más

Referencia bibliográfica:

Díaz-López A, Paz-Graniel I, Ruiz V, Toledo E, Becerra-Tomás N, Corella D, Castañer O, Martínez JA, Alonso-Gómez ÁM, Wärnberg J, Vioque J, Romaguera D, López-Miranda J, Estruch R, Tinahones FJ, Lapetra J, Serra-Majem L, Bueno-Cavanillas A, Tur JA, Sánchez VM, Pintó X, Delgado-Rodríguez M, Matía-Martín P, Vidal J, Vázquez C, Daimiel L, Villa TF, Ros E, Eguaras S, Babio N, Sorlí JV, Goday A, Abete I, Sierra LT, Barón-López FJ, Torres-Collado L, Morey M, Garcia- Rios A, Casas R, Bernal-López MR, Santos-Lozano JM, Navarro A, Gonzalez JI, Zomeño MD, Zulet MA, Luna JV, Ramallal R, Fitó M, Salas-Salvadó J. Consumption of caffeinated beverages and kidney function decline in an elderly Mediterranean population with metabolic syndrome. Sci Rep. 2021 Apr 22;11(1):8719. PMID: 33888780.
Ver abstract en Pubmed




Jordi Salas (derecha) y Andrés Díaz han sido los investigadores principales de este trabajo.

Altres mitjans que s'han fet ressó de la notícia:
Otros medios que han difundio la noticia:

MSN Spain – Tomar café empeora la salud del riñón

Saber Vivir – Tomar café empeora la salud del riñón

Entremayores.es  – El consumo de bebidas con cafeína como el café y té perjudican la salud renal

Gente Digital – El consumo de bebidas con cafeína perjudican la salud renal, según un estudio de la URV

MSN Spain – El consumo de bebidas con cafeína perjudican la salud renal, según un estudio de la URV

SIGLO XXI – El consumo de bebidas con cafeína perjudica la salud renal

IM Médico Hospitalario – La salud renal se deteriora con el consumo de cafeína

consalud.es – El consumo de bebidas con cafeína como el café y el té perjudica la salud renal

Servimedia.es – El consumo de bebidas con cafeína perjudica la salud renal

Cope – El consumo de bebidas con cafeína perjudican la salud renal

La Ciutat Diari digital de proximitat – El consum de begudes amb cafeïna perjudica la salut renal

20minutos.es – El consumo de bebidas con cafeína perjudican la salud renal, según un estudio de la URV

Infosalus- Salud renal, ¿cómo afecta el consumo de cafeína?

Europa Press – El consumo de bebidas con cafeína perjudican la salud renal, según un estudio de la URV

Diari MES – El consumo de bebidas con cafeína como el té y el café perjudican la salud renal

Reus Digital.cat- El consum de begudes amb cafeïna com el cafè i te perjudiquen la salut renal

Diarilarepublica.com – Un estudi de la URV mostra com la cafeïna perjudica la salut renal




Fecha de emisión: 12/04/2021
Programa: En detalle de la Ser
NUTRISCORE, EL NUEVO SISTEMA DE ETIQUETADO DE ALIMENTOS
Entrevista / Debate: Prof. Jordi Salas / Prof. F Pérez Jiménez / Prof. Carla Marano Marciolini

imageimage


Font: Sala de Premsa URV - 09/04/2021
COMBINAR EL CONSUMO DE VARIEDAD Y CANTIDAD DE FRUTAS Y VERDURAS SE ASOCIA A UNA MEJOR CALIDAD DE LA DIETA
https://diaridigital.urv.cat/es/combinar-el-consumo-de-variedad-y-cantidad-de-frutas-y-verduras-se-asocia-a-una-mejor-calidad-de-la-dieta/?tv=sp
Son resultados de estudio liderado por un equipo investigador de la Unidad de Nutrición Humana de la URV-IISPV, que se han publicado en la revista Clinical Nutrition. La variedad es tan importante como la cantidad a la hora de consumir frutas y verduras, ya que estas dos variables combinadas están asociadas a una mejor calidad de la dieta en personas con alto riesgo cardiovascular. Así lo sugieren resultados recientes de un estudio realizado por la Unidad de Nutrición Humana de la URV-IISPV, que se han publicado en la revista científica Clinical Nutrition. La Organización Mundial de la Salud (OMS) recomienda un consumo mínimo de 400 gramos al día de frutas y verduras para prevenir enfermedades crónicas como la diabetes tipo 2, la enfermedad cardiovascular y distintos tipos de cáncer. Si bien diversos estudios han reflejado una asociación beneficiosa entre el consumo de frutas y verduras, la calidad de la dieta y el estilo de vida, la mayoría de ellos se han centrado únicamente en la cantidad de estos productos consumidos, dejando de lado la variedad….

Referencia bibliográfica:

López-González L, Becerra-Tomás N, Babio N, Martínez-González MÁ, Díaz-López A, Corella D, Goday A, Romaguera D, Vioque J, Alonso-Gómez ÁM, Wärnberg J, Martínez JA, Serra-Majem L, Estruch R, Tinahones F, Lapetra J, Pintó X, Tur JA, López-Miranda J, Bueno-Cavanillas A, Delgado-Rodríguez M, Matía-Martín P, Daimiel L, Álvarez-Álvarez L, Vidal J, Vázquez C, Ros E, Vázquez-Ruiz Z, Canudas S, Carrión RF, Castañer O, Zulet MÁ, Sierra LT, Ajejas Bazán MJ, López García CM, Martín M, García-Ríos A, Casas R, Gómez-Pérez AM, Santos-Lozano JM, Goñi E, Guillem-Saiz P, Lassale C, Abete I, Lete IS, Eguaras S, Schröder H, Salas-Salvadó J; PREDIMED-Plus Investigators. Variety in fruits and vegetables, diet quality and lifestyle in an older adult mediterranean population. Clin Nutr. 2021 Feb 24;40(4):1510-1518.
PMID: 33743286



De izquierda a derecha, las investigadoras Nerea Becerra-Tomàs, Nancy Babio, Leyre López-González y el investigador Jordi Salas-Salvadó.

Altres mitjans que s'han fet ressó de la notícia:
Otros medios que han difundio la noticia:


IISPV
http://www.iispv.cat/novetats/1678/combinar-el-consum-de-varietat-i-quantitat-de-fruites-i-verdures-sassocia-a-una-millor-qualitat-de-la-dieta

CIBEROBN
https://www.ciberobn.es/noticias/la-variedad-en-el-consumo-de-frutas-y-verduras-tan-importante-como-la-cantidad

LA NUEVA ESPAÑA. buscandorespuestas.com
https://buscandorespuestas.lne.es/salud/elegir-frutas-verduras-color-bueno-salud/

ALIMENTE. elconfidencial.com
https://www.alimente.elconfidencial.com/nutricion/2021-04-12/prevenir-enfermedades-nutrientes-vegetales_3028056/

DIARIO SPORT
https://www.sport.es/es/noticias/buscando-respuestas/elegir-frutas-verduras-color-bueno-11648628

LA OPINION A CORUÑA
https://www.laopinioncoruna.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420652.html

EL PERIODICO MEDITERRÁNEO
https://www.elperiodicomediterraneo.com/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420660.html

INFORMACION.ES
https://www.informacion.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420664.html

DIARIO DE IBIZA
https://www.diariodeibiza.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420653.html

LA OPINIÓN DE MÁLAGA
https://www.laopiniondemalaga.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420654.html

FARO DE VIGO
https://www.farodevigo.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420663.html

LA OPINIÓN DE ZAMORA
https://www.laopiniondezamora.es/buscando-respuestas/2021/04/11/elegir-frutas-verduras-color-bueno-46420665.html

EL PERÍODICO
https://www.elperiodico.com/es/buscando-respuestas/20210411/elegir-frutas-verduras-color-bueno-11648626



Font: El Paíis - 20/03/2021
https://elpais.com/sociedad/2021-03-20/lo-importante-es-consumir-alimentos-que-no-necesitan-nutri-score-que-son-los-mas-sanos.html
ENTREVISTA AL PROFESOR JORDI SALAS-SALVADÓ
"Lo importante es consumir alimentos que no necesitan Nutri-Score, que son los más sanos"

El catedrático de Nutrición y experto en el nuevo etiquetado frontal Jordi Salas-Salvadó defiende que este semáforo nutricional ayudará a hacer una compra más saludable...
Descarregar notícia



 



Font: Sala de Premsa URV - 16/03/2021
https://diaridigital.urv.cat/es/cientificos-europeos-y-asociaciones-de-expertos-forman-una-peticion-para-implementar-el-etiquetado-nutriscore-en-europa/?tv=sp
CIENTÍFICOS EUROPEOS Y ASOCIACIONES DE EXPERTOS FORMAN UNA PETICIÓN PARA IMPLEMENTAR EL ETIQUETADO NUTRISCORE EN EUROPA
La petición, encabezada por los impulsores Nutriscore, los profesores Serge Hercberg y Mathilde Touvier, de la Universidad de la Sorbona, de París, y Jordi Salas-Salvadó, catedrático de Nutrición de la Universitat Rovira i Virgili, pide que adopte este tipo de etiquetado frontal de los alimentos..
Para más información, visitar la web del Grupo de Invesitigación: /ca/divulgacio/etiquetatge-frontal/




Font: Sala de Premsa URV - 12/03/2021
https://diaridigital.urv.cat/publicades-les-evidencies-mes-recents-sobre-el-paper-de-la-fruita-seca-en-la-prevencio-de-la-diabetis/
COMBINAR DIETA MEDITERRÁNEA HIPOCALÓRICA Y EJERCICIO DIARIO AYUDA A PRESERVAR LA SALUD RENAL
Es el resultado de un estudio de la Unidad de Nutrición Humana de la URV-IISPV en colaboración con otros 23 centros de investigación de diferentes comunidades autónomas.


Els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV, Andres Diaz (a la dreta) i Jordi Salas Salvadó

La enfermedad renal crónica (ERC) es actualmente un problema sanitario de primera magnitud que afecta al 10% de la población mundial adulta y a más del 20% de los mayores de 60 años. Se trata de una pérdida de la función renal con el tiempo, expresada por la tasa de filtración glomerular, cuya progresión se acelera en presencia de la obesidad, diabetes e hipertensión, incrementando el riesgo de fallo renal. Debido a las crecientes tasas de obesidad y envejecimiento de la población, en las últimas décadas la incidencia de esta enfermedad se ha incrementado representando una enorme carga socio-económica para los sistemas sanitarios. En 2017 provocó 1,2 millones de muertes y se encontró entre las 12 principales enfermedades no transmisibles que contribuyen a la discapacidad y la muerte prematura en todo el mundo….

Article relacionat:

Díaz-López A, Becerra-Tomás N, Ruiz V, Toledo E, Babio N, Corella D, Fitó M, Romaguera D, Vioque J, Alonso-Gómez ÁM, Wärnberg J, Martínez JA, Serra-Majem L, Estruch R, Tinahones FJ, Lapetra J, Pintó X, Tur JA, López-Miranda J, Cano Ibañez N, Delgado-Rodríguez M, Matía-Martín P, Daimiel L, de Paz JA, Vidal J, Vázquez C, Ruiz-Canela M, Bulló M, Sorlí JV, Goday A, Fiol M, García-de-la-Hera M, Tojal Sierra L, Pérez-Farinós N, Zulet MÁ, Sánchez-Villegas A, Sacanella E, Fernández-García JC, Santos-Lozano JM, Gimenez-Gracia M, Del Mar Bibiloni M, Diez-Espino J, Ortega-Azorin C, Castañer O, Morey M, Torres-Collado L, Sorto Sanchez C, Muñoz MÁ, Ros E, Martinez-Gonzalez MA, Salas-Salvadó J; PREDIMED-Plus Investigators. Effect of an Intensive Weight-Loss Lifestyle Intervention on Kidney Function: A Randomized Controlled Trial. Am J Nephrol. 2021 Feb 8:1-14. doi: 10.1159/000513664. Epub ahead of print. PMID: 33556935.

Altres mitjans que s’han fet ressó de la notícia:
Otros medios que han difundio la noticia:


DIARI DE TARRAGONA
https://tarragonadigital.com/area-metropolitana/estudi-urv-iispv-combinar-dieta-mediterrania-hipocalorica-exercici-preservar-salut-renal

CIBEROBN – NOTICIAS
https://www.ciberobn.es/noticias/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal

TRIBUNA DE LEON
https://www.tribunaleon.com/noticias/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal/1615463612

TRIBUNA DE BURGOS
https://www.tribunaburgos.com/noticias/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal/1615463612

TRIBUNA DE ÁVILA
https://www.tribunaavila.com/noticias/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal/1615463612

CRÓ
NICA DE CANTABRIA
https://cronicadecantabria.com/cr/combinar-dieta-mediterrnea-hipocalrica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal/

N3ws TERCER EDAD
https://www.news3edad.com/2021/03/11/combinar-dieta-mediterrania-hipocalorica-i-exercici-diari-ajuda-a-preservar-la-salut-renal/

SALUDIARIO
https://www.saludadiario.es/investigacion/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal

CONSALUD
https://www.tribunaleon.com/noticias/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal/1615463612

SIGLOXXI
https://www.diariosigloxxi.com/texto-ep/mostrar/20210311111800/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-ejercicio-diario-ayuda-preservar-salud-renal

INFOSALUS
https://www.infosalus.com/nutricion/noticia-combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-ejercicio-diario-ayuda-preservar-salud-renal-20210311111800.html

REDACCIÓN MÉDICA
https://www.redaccionmedica.com/ultimas-noticias-sanidad/combinar-dieta-mediterranea-hipocalorica-y-ejercicio-diario-ayuda-a-preservar-la-salud-renal

REUSDIGITAL
https://reusdigital.cat/noticies/el-camp/mon-urv/combinar-dieta-mediterrania-hipocalorica-i-exercici-diari-ajuda-preservar



21 de gener de2021 – Font: Canal Reus TV
LLUITAR CONTRA LA INFERTILITAT MASCULINA AMB LEDFERTYL
http://www.canalreustv.cat/noticies/lluitar-la-infertilitat-masculina-amb-ledfertyl



En els últims anys, la infertilitat masculina ha anat augmentant, però es desconeix quina és la causa. Per aquest motiu, els investigadors de la Unitat de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili volen descobrir l'origen d'aquesta problemàtica i demanen la col·laboració ciutadana.
Video relacionat: https://youtu.be/sX5WQi7IHUg

Es demana la col·laboració ciutadana
Per fer-ho, els investigadors demanen la col·laboració d'un centenar d'homes d'entre 18 a 40 anys que vulguin ajudar a la ciència. Només es demana que omplin un formulari i realitzin una única visita mèdica. Per a més informació poden trucar al 977 75 93 11 o enviar un correu electrònic a ledfertyl.nutricio(ELIMINAR)@urv.cat

Altres mitjans que s'han fet ressó de la notícia:
Otros medios que han difundio la noticia:


TECNATOX
https://www.tecnatox.cat/product/led-fertyl-recruiting-participants

DIARI MÉS
https://www.pressclipping.com/sp3/redir.php?465-01-9MUYxGnL5NPUe575YWNB5Kg-423-4824-0-19497574-1134-NA==

NOTÍCIES TARRAGONA
https://www.noticiestgn.cat/2020/11/17/la-urv-lidera-un-estudi-internacional-sobre-la-infertilitat-masculina/

NACIÓ DIGITAL
https://www.naciodigital.cat/noticia/211746/es-busquen-voluntaris-analitzar-origen-infertilitat-masculina

DIARI DE TARRAGONA
https://www.diaridetarragona.com/tarragona/La-URV-busca-voluntarios-para-un-estudio-internacional-sobre-la-fertilidad-masculina-20201117-0025.html

LA REPÚBLICA
https://www.larepublica.cat/minut-a-minut/la-urv-lidera-un-estudi-internacional-que-vincula-lestil-de-vida-i-els-factors-ambientals-amb-la-infertilitat-masculina/

REUSDIGITAL
https://reusdigital.cat/noticies/el-camp/mon-urv/un-estudi-internacional-de-la-urv-analitzara-com-lestil-de-vida-i-els

EIX DIARI
https://www.eixdiari.cat/societat/doc/91792/la-urv-lidera-un-estudi-internacional-que-vincula-lestil-de-vida-i-els-factors-ambientals-amb-la-inf.html

DIARI TOTS21
http://diaridigital.tarragona21.com/la-urv-lidera-un-estudi-internacional-que-vincula-lestil-de-vida-i-els-factors-ambientals-amb-la-infertilitat-masculina/

AGUAITA
https://www.aguaita.cat/noticia/19871/urv-busca-voluntaris-analitzar-origen-infertilitat-masculina

INFOCAMP
https://infocamp.cat/salut/item/43030-la-urv-lidera-un-estudi-internacional-que-vincula-l-estil-de-vida-i-els-factors-ambientals-amb-la-infertilitat-masculina

LA CIUTAT
https://laciutat.cat/laciutatdetarragona/un-estudi-analitzara-lafectacio-de-lestil-de-vida-en-la-infertilitat-masculina



Font: Sala de Premsa URV - 11/02/2021
https://diaridigital.urv.cat/publicades-les-evidencies-mes-recents-sobre-el-paper-de-la-fruita-seca-en-la-prevencio-de-la-diabetis/
PUBLICADES LES EVIDÈNCIES MÉS RECENTS SOBRE EL PAPER DE LA FRUITA SECA EN LA PREVENCIÓ DE LA DIABETIS
Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV), conjuntament amb investigadors de la Universitat de Toronto, acaben de publicar les evidències científiques sobre el paper que juguen les fruites seques en la prevenció de la diabetis apuntant que no es pot demostrar una relació en aquesta associació…. (més informació clicant sobre l’enllaç)



Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV (Font: URV)

L'estudi, publicat a la revista American Journal of Clinical Nutrition ha estat liderat per Nerea Becerra-Tomás, investigadora postdoctoral de la Universitat de València i col·laboradora de la URV; Indira Paz-Graniel investigadora predoctoral de la URV; Pablo Hernández-Alonso, investigador postdoctoral del Grup d'Endocrinologia Cel·lular i Molecular de l'Institut de Recerca Biomèdica de Màlaga (IBIMA-FIMABIS) i col·laborador de la URV; i el catedràtic Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, director clínic de Nutrició al Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari de Sant Joan a Reus i investigador principal del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBERobn). Tots membres de l'Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili i del CIBERobn.

Referencia bibliográfica:
Becerra-Tomás N, Paz-Graniel I, Hernández-Alonso P, Jenkins DJA, Kendall CWC, Sievenpiper JL, Salas-Salvadó J.
Nut consumption and type 2 diabetes risk: a systematic review and meta-analysis of observational studies.
Am J Clin Nutr. 2021 Jan 20:nqaa358. doi: 10.1093/ajcn/nqaa358
PMID: 33471083.

ALTRES MITJANS QUE HAN FET RESSÓ  DE LA NOTÍCIA:

Mitja: LAVANGUARDIA.COM
https://www.lavanguardia.com/ocio/20210211/6240552/frutos-secos-previenen-diabetes-estudio-urv.html

Mitja: DIAI DE TARRAGONA
https://www.diaridetarragona.com/cultura-vida/Frutos-secos-contra-la-diabetes-20210215-0026.html

Mitja: REDACCIÓN MÉDICA
https://www.redaccionmedica.com/ultimas-noticias-sanidad/un-estudio-evidencia-que-no-hay-una-asociacion-entre-el-consumo-de-frutos-secos-y-la-prevencion-de-la-diabetes

Mitja: INFOSALUS.COM
https://www.infosalus.com/nutricion/noticia-estudio-evidencia-no-hay-asociacion-consumo-frutos-secos-prevencion-diabetes-20210211165302.html

Mitja: DIARI MÉS DIGITAL
https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2021/02/11/la_fruita_seca_no_preveu_diabetis_segons_estudi_urv_97877_1091.html?

Mitja: CRÓNICA DE CANTABRIA.COM
https://cronicadecantabria.com/cr/un-estudio-evidencia-que-no-hay-una-asociacin-entre-el-consumo-de-frutos-secos-y-la-prevencin-de-la-diabetes/

Mitja: QUÉ.ES
https://www.que.es/2021/02/11/asociacion-consumo-frutos-secos-prevencion-diabetes/

 


Font: LA RAZÓN - 10/02/2021
¿POR QUÉ SON TAN BUENAS LAS LEGUMBRES Y CUÁNTAS RACIONES HAY QUE COMER A LA SEMANA?
Hoy se celebra el Día Mundial de las Legumbres, un alimento imprescindible para tener una buena salud, pues protege frente a la
diabetes, la hipertensión y algunos tipos de cáncer
https://www.larazon.es/salud/20210210/vgscscehvne3vf5ycwp4c3gebu.html

Entrevista a Nerea Becerra-Tomás, investigadora de la Unidad de Nutrición Humana de la Universidad Rovira i Virgili.
Por: Raquel Bonilla



Detalle de sacos con legumbres en uno de los puestos de alimentación en el Mercado de Santa María de la Cabeza en Madrid
David Fernádez (EFE)



https://diaridigital.urv.cat/una-vuitantena-de-cientifics-i-professionals-de-la-salut-donen-suport-a-la-implantacio-de-letiquetatge-nutriscore/
UNA VUITANTENA DE CIENTÍFICS I PROFESSIONALS DE LA SALUT DONEN SUPORT AL COMUNICAT SOBRE LA IMPLANTACIÓ DE L'ETIQUETATGE NUTRISCORE
Els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV Nancy Babio i Jordi Salas defensen aquesta eina de salut pública adient per millorar la informació nutricional dels aliments.

Un total de vuitanta acadèmics i professionals sanitaris han signat un manifest per donar suport a la implementació de l'etiquetatge Nutriscore, anunciat pel Ministeri de Consum del govern espanyol per a principis d'aquest any i que ha suscitat una certa controvèrsia en alguns col·lectius que s'hi han manifestat en contra a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació. Els signants, entre els quals hi ha els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i VIrgili Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, afirmen que aquests atacs corresponen a "opinions personals sense base científica".

Basat en un codi de lletres i colors, Nutriscore és un etiquetatge nutricional que informa els consumidors sobre la qualitat nutricional dels productes. Està desenvolupat a partir d'un algoritme científic que ja estat ja adoptat en alguns països europeus com França, Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos. Segons els experts, s'ha demostrat que aquest etiquetatge facilita la comprensió de la qualitat nutricional dels aliments i fomenta millors decisions de compra i de consum, en tots els contextos socioeconòmics.

Entreal i la seva superioritat respecte la resta de logotips existents.

Mes informació al Web de la Unitat de Nutrició Humana:/ca/divulgacio/etiquetatge-frontal/

ALTRES MITJANS QUE HAN FET RESSÓ  DE LA NOTÍCIA:

Mitja: FOODNAVIGATOR.COM
Scientists rally behind Nutri-Score in response to scepticism in Spain: 'These attacks are based on personal opinion, not science'.
https://www.foodnavigator.com/Article/2021/01/29/Scientists-rally-behind-Nutri-Score-in-response-to-scepticism-in-Spain-These-attacks-are-based-on-personal-opinion-not-science

Mitja: DIARI DE TARRAGONA
Nutri-Score, la etiqueta para saber qué comemos.
https://www.diaridetarragona.com/sociedad/Nutri-Score-la-etiqueta-para-saber-que-comemos-20210206-0023.html

Mitja: LA VANGUARDIA
Nutri-Score, la polémica etiqueta que pone nota a los alimentos procesados.
https://www.lavanguardia.com/magazine/buena-vida/20210211/6236375/nutri-score-nueva-etiqueta-nutricional-aclararse-poco-mas-alimentos-procesados.html

Mitja: BIOTECH
Unos ochenta científicos y profesionales de la salud apoyan el comunicado sobre la implantación del etiquetado Nutriscore.
http://biotech-spain.com/en/articles/unos-ochenta-cient-ficos-y-profesionales-de-la-salud-apoyan-el-comunicado-sobre-la-implantaci-n-del-etiquetado-nutriscore/

Mitja: EL MUNDO
"NutriScore es un paso importante para ayudar al consumidor"
https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2021/02/28/60395491fc6c83c4348b4605.html

Mitja: EL MUNDO
NutriScore genera confusión. No valora el grado de procesamiento de los productos"
https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2021/02/28/603955d9fc6c83b46e8b45ad.html